Kwaliteit en voedselveiligheid

Quality first. Het is het streven van Direct Source International om haar klanten kwalitatief hoogwaardige verse producten te leveren.   Om dit te garanderen is het besef van kwaliteit leidend in elke fase van het bedrijfsproces. Om te beginnen bij de ‘source’. De verschillende teeltgebieden wereldwijd worden jaarlijks bezocht. Telers, verpakkingsstations en handelshuizen worden tijdens die bezoeken bevraagd over hun productiemethoden en kwaliteitsrichtlijnen. Daar waar nodig wordt kennis en ervaring gedeeld en het belang van kwaliteit nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Uiteraard zijn al onze leveranciers minimaal Global Gap gecertificeerd, veel van de pakstations beschikken over een IFS en/of BRC certificaat. Bij binnenkomst in Nederland worden alle partijen aan de wettelijke KCB keuring onderworpen. Daarnaast vindt er een onafhankelijke kwaliteitscontrole plaats door een onafhankelijk inspectiebureau (D-Quality) om zeker te stellen dat de partij geschikt is voor de klanten van Direct Source International.   Naast deze fysieke inspecties worden alle partijen bemonstert en deze monsters worden door een onafhankelijk laboratorium geanalyseerd op de aanwezigheid van residu als gevolg van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Doel van deze analyses om zeker te stellen dat er een veilig en kwalitatief hoogwaardig product wordt uitgeleverd. Om haar klanten te garanderen dat de bedrijfsprocessen voldoen aan de hoogste standaard is Direct Source International IFS gecertificeerd. IDH/Social Compliance Kwaliteit van een product gaat verder dan uiterlijk, smaak en de afwezigheid van residu. Direct Source International hecht grote waarde aan het sociale aspect in de gehele keten. Bij een eerlijk geteeld product is er ook aandacht voor de mens die betrokken is bij die productie. Het merendeel van onze leveranciers hebben Social Compliance certificering zoals GRASP of een vergelijkbare variant.