Versgeperst en Klimaatneutraal

5-01-2023

Duurzaamheid is een thema dat bovenaan de agenda van Direct Source International staat. DSI wil dat iedereen kan genieten van vers, gezond fruit. Maar ‘gezond’ gaat niet alleen over de vitamines in fruit; het gaat ook over hoe het product de leefomstandigheden en het milieu beïnvloedt.

Vanuit die overtuiging zijn we in 2021 een samenwerking aangegaan met CO2 Correct om onze voetafdruk te bepalen. Dat jaar hebben we een CO2-icoon geïntegreerd in de etikettering van enkele van onze druivenlijnen, waarmee we laten zien dat de druiven voorzien van dit label worden gecompenseerd. Voor ons een concrete stap voorwaarts op weg naar duurzaamheid!

In 2022 hebben we het naar een nog hoger niveau getild. Wij zijn een nieuwe samenwerking aangegaan met Climate Neutral Group en PLUS supermarkten voor klimaatneutraal gecertificeerde sinaasappelen volgens het Climate Neutral Certification programma. Met een gespecificeerde voetafdruk voor sinaasappels van de groei tot aan het vers geperste sap, hebben wij onze commitment uitgesproken om deze voetafdruk jaar na jaar te verminderen en de resterende CO2-uitstoot te compenseren. In een uitgebreid 8-jarenplan hebben wij maatregelen uitgewerkt om 25% van onze CO2-voetafdruk te verminderen. Dit vereist een grote samenwerking tussen telers, leveranciers en afnemers om ons doel in 2030 te bereiken. Een doel dat we graag op ons nemen.

Vanaf september 2022 is PLUS supermarkten de eerste supermarkt die vers geperst sinaasappelsap aanbiedt als klimaatneutraal gecertificeerd. Dit betekent dat we vanaf de plantage tot aan de pers de CO2-voetafdruk van deze sinaasappels hebben verminderd en waar nodig gecompenseerd. Uiteraard smaken deze klimaatvriendelijk geperste sinaasappels nog beter.

Hiermee hebben we de volgende stap gezet naar een gezondere wereld en we zijn vastbesloten om op termijn met meer producten in beweging te blijven!

Lees ons beleidsdocument

Versgeperst en klimaatneutraal