Waar komt ons fruit
vandaan?

Scroll naar beneden en lees meer!

Selecteer jouw favoriete fruit

Rode / Blauwe Druiven

Witte Druiven

Mandarijn

Minneola

Handsinaasappel

Perssinaasappel

Citroen

Limoen

Kiwi

Pomelo

Grapefruit

Ananas

Avocado

Pruimen

Sappige

Rode / Blauwe Druiven

De rode en blauwe druif wint steeds meer terrein. Met de groeiende populariteit groeit ook het aantal soorten, variëteiten en gebieden waar de pitloze gekleurde druiven worden geteeld. De druiven zijn jaarrond te leveren door telers van over de gehele wereld. In periodes waarin het aanbod van wit minder is focussen de telers zich op goede rode of blauwe rassen. Ook wordt er steeds meer geteeld op betere smaak, langere houdbaarheid en betere uitstraling. Zo zien we steeds meer nieuwe en betere pitloze rassen ontstaan.

Een aantal veelbelovende druivenrassen van gerenommeerde veredelaars vinden wij Sweet Celebration van IFG, Allison van SNFL en Midnight Beauty van Sunworld.

Naast de nieuwere rassen blijven een aantal traditionele pitloze rassen zoals de Crimson seedless nog steeds ongekend populair op basis van smaak en uitstraling onder zowel teler als consument.

Daarnaast werken we ook samen met gerenommeerde telers van gekleurde druiven met pit zoals de Italiaanse Red Globe en Palieri. Vanuit Zuid-Afrika en Peru importeren we o.a. smaakvolle rode en blauwe druiven met pit zoals Tropical Delight, Red Globe en de blauwe Larochelle.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Sappige

Witte Druiven

De opmars van witte, pitloze druiven is niet te stoppen. Steeds grotere volumes vinden de weg naar de consument en steeds meer telers en veredelaars leggen zich toe op een betere smaak, langere houdbaarheid en betere uitstraling. Witte, pitloze druiven van gerenommeerde telers van over de gehele wereld leveren we het jaar rond. Onze expertise op het gebied van witte, pitloze druiven zorgt ervoor dat u altijd kunt rekenen op het best beschikbare ras per periode.
Natuurlijk zien we tussen de overvloed aan rassen een aantal veelbelovende en  toekomstbestendige rassen van de meest vooraanstaande rassenveredelaars, zoals:

Autumn Crisp van Sunworld, Sweet Globe van IFG en Timpson van SNFL.

Ook voeren we een aantal traditionele en nog steeds succesvolle pitloze rassen waarvan Thompson seedless wel de meest bekende is.

Naast pitloze witte druiven werken we met een selecte groep telers die zich hebben gespecialiseerd in witte druiven met pit. Te denken aan de onovertroffen Italiaanse muskaatdruif maar ook Zuid Afrikaanse telers die specifieke witte druivenrassen met pit telen als Muscat Delight en Victoria.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Zoete

Mandarijn

Mandarijnen zijn het twee na grootste product van DSI. Waren mandarijnen vroeger alleen in de winter verkrijgbaar, tegenwoordig leveren we jaarrond lekkere, sappige mandarijnen uit Zuid-Afrika, Marokko, Egypte en Spanje. Door de ontwikkeling van nieuwe rassen die langer houdbaar zijn, lekker zoet en beter pelbaar zien we een voorkeur ontstaan voor latere rassen.

Kortom, mandarijnen maken nog steeds een opmars en zijn het gehele jaar een heerlijke snack op school, de sportclub of het strand.

DSI werkt met alle denkbare rassen maar deze drie rassen zijn wel het meest gangbaar, te weten: Clemenule, Nadorcott en Orri.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Minneola

Minneola is de minst bekende citrusvrucht die voornamelijk in delen van Europa en Benelux wordt verkocht. De minneola is een kruising tussen een mandarijn en grapefruit heeft een fris zuurtje zit vol sap en boordevol vitamines. De minneola is in tegenstelling tot het overgrote deel van het assortiment niet jaarrond beschikbaar. DSI heeft langdurige samenwerkingen met telers uit Israël, Turkije, Egypte, Verenigde Staten, Peru en Zuid-Afrika.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Handsinaasappel

Handsinaasappelen ondervinden al geruime tijd behoorlijk concurrentie van de gemakkelijk pelbare mandarijn. Maar onze ervaring is dat een goede handsinaasappel nooit van het toneel zal verdwijnen. Een goede pelbaarheid, weinig pitten en volle smaak zijn wel voorwaarde voor het voortbestaan want veel telers focussen zich meer meer op de teelt van de meer populaire mandarijn. Uiteraard hebben wij goede relaties met gerenommeerde telers die een perfecte kwaliteit handsinaasappelen kunnen leveren. De telers bevinden zich in de traditionele sinaasappellanden zoals Zuid-Afrika, Spanje, Marokko en Egypte.

Het zal u niet verbazen dat de echte navelsinaasappelen nog steeds de lekkerste handsinaasappels zijn, namelijk: Navel, Navel late en Cambria Navel

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Perssinaasappel

Perssinaasappelen zijn soms niet aan te slepen. En dat is niet verrassend want op steeds meer plaatsen wordt vers geperst en het belang van een gezonde levensstijl vindt steeds meer weerklank. Uiteraard leveren we jaarrond perssinaasappels uit landen zoals Spanje, Marokko, Zuid-Afrika en Uruguay. Maar ook de kwaliteit van de zeer gerenommeerde telers uit Egypte doet onze afnemers versteld staan.

De persautomaten die binnen de retail voor een vers glas jus d’orange zorgen, vragen wel om een preciezere levering qua grootte, sapopbrengst, zuurtegraad en brixratio. Voor ons maken deze gespecificeerde vragen het werk leuker omdat zo ons specialisme optimaal tot zijn recht komt. Ook in perssinaasappelen is een diversiteit aan rassen.

Onze top 3 meest gebruikte rassen perssinaasappelen zijn: Valencia, Salustiana en Midknight.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Citroen

Het zien van een citroen laat ons smaakpapillen al zinderen. Als Citrus specialist leveren we uiteraard jaarrond citroenen vanuit Zuid-Afrika, Argentinië en Spanje.

Qua rasontwikkeling is er weinig nieuws te melden over citroenen. De enige ontwikkeling die we zien, zijn pitloze rassen. De kwaliteit, houdbaarheid en het gebruik van citroenen voldoet al jaren aan de wensen van de consument dus geen reden voor veel innovatie. Niet verrassend is dat de afname zeer weersafhankelijk is.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Frisse

Limoen

Vreemd wellicht maar een limoen is geen citrusvrucht. Ondanks zijn uiterlijk, gelijkenissen met een citroen en de smaak is het geen citrusvariant maar een exoot. De limoen is een echte hardloper als de zon gaat schijnen. Dan worden de cocktails, frisdranken en salades versiert met een heerlijke, verfrissend schijfje limoen of scheutje limoensap. Ook wordt de limoen steeds vaker gebruikt als toevoeging aan verschillende gerechten. Daarom leveren we het gehele jaar de heerlijk verfrissende exoot uit Mexico en Brazilië.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Smaakvolle

Kiwi

Kiwi is de grootste vitamine C bom die we kennen. Geen andere vrucht kan tippen aan wat de kiwi levert. Naast deze indrukwekkende dosis vitamine C zit de kiwi ook boordevol kalium en andere belangrijke vitamines en mineralen. Bovendien is de kiwi populair bij jong en oud. Over de gehele wereld hebben we uitstekende connecties met kiwi telers. We kunnen daarom jaarrond groene kiwi’s leveren vanuit Griekenland, Italië en Chili en in geselecteerde periodes de gele kiwi uit Italië.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Pomelo

De pomelo is een echte blikvanger. De grote ronde citrusvruchten komen oorspronkelijk uit Thailand en Maleisië en is de grootst bekende citrusvrucht. Uiteraard heeft DSI deze giant in het assortiment. De gele pomelo’s worden voornamelijk geteeld in China en de rode pomelo’s halen we gewoonlijk uit Israël.

De heerlijke, zongerijpte pomelo’s zitten vol vitamine C en zijn uitsluitend leverbaar van maart tot oktober.

Winter
Herfst

Grapefruit

Grapefruit heeft een vaste, trouwe groep liefhebbers. Een grapefruit met de juiste zoet/fris verhouding behoort nog steeds tot een topper in het citrus assortiment zowel voor consument als gebruik in de keuken. Naast rode grapefruit importeert DSI ook op kleine schaal de zogenaamde wit vlezige grapefruit, WMS (White marsh seedless). De smaak van deze variant is vergelijkbaar met de gangbare soort alleen is het vruchtvlees wit van kleur.

Israël, Spanje en Zuid-Afrika zijn de landen waar de meeste van onze telers zitten.  Het meest gevoerde en meest geliefde rode ras is Star Ruby.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Zoete

Ananas

Ananas associëren we al snel met zonnige oorden en tropische stranden. Da’s niet zo gek want ananas groeit in tropische, warme gebieden. Wij halen jaarrond onze ananas uit Costa Rica. Daar zijn we zeker van een goede en constante kwaliteit. Ananas wordt zo goed als rijp geplukt omdat de vrucht nauwelijks narijpt. Een rijpe ananas is gemakkelijk te herkennen omdat de blaadjes van de kroon snel loslaten.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Romige

Avocado

Denken we aan superfood dan denken we al snel aan avocado’s. De razendpopulaire ovale vrucht is ongelooflijk voedzaam en zit boordevol onverzadigde vetzuren en vezels. Ruwweg onderscheiden we twee soorten avocado’s:  Hass en Greenskin.

Hass is de meest bekende met de bruine, ongepolijste schil. De schil kleurt steeds donkerder tot bijna paars. Van binnen is de avocado stevig en licht vettig. Greenskin verkleurt niet en is minder vettig. Bekende rassen zijn Fuerte, Pinkerton en Zutano.

Avocado’s groeien in gebieden met een hoge temperatuur en vochtigheidsgraad zoals Mexico, de Dominicaanse Republiek, Peru, Kenia en Indonesië. De dikke schil beschermt de avocado’s tegen invloeden van buitenaf, bespoten worden ze niet. In de avocadoteelt wordt veel water gebruikt wat in drogere gebieden problematisch is. De avocado’s die wij leveren vallen voornamelijk onder milieuklasse B (Milieu centraal) omdat we vooral importeren vanuit landen zoals Peru en Kenia die niet gebukt gaan onder droogte.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Mooie

Pruimen

Pruimen zijn er in verschillende soorten, kleuren en smaken en binnen DSI zijn er een aantal telers die zich nadrukkelijk focussen op de teelt deze heerlijke vruchten. Bij deze echte steenfruitspecialisten krijgt innovatie en productontwikkeling volop de aandacht. Door onze waardevolle samenwerking met hen kunnen we jaarrond pruimen aanbieden.

In steenfruit zijn de ontwikkelingen op het gebied van rassen gigantisch. Steeds sterkere rassen met een langere shelf-life worden ontwikkeld en dit zorgt ervoor dat de consument een smaakvoller en kwalitatief hoog product ontvangt.

Tijdens het overzee seizoen werken we voornamelijk met telers uit Zuid Afrika, maar daarnaast hebben we ook samenwerkingen met telers uit Chili. Tijdens het “Europa-seizoen” hebben we nauw contact met telers uit Spanje en Italië.

Samen met onze contacten binnen de pruimenteelt zijn we in staat om een mooi en aantrekkelijk programma zowel kwalitatief als kwantitatief perfect in te vullen.

Winter
Lente
Zomer
Herfst

Kunnen we u ergens mee helpen?

Neem contact op. We helpen u graag verder.

Adres

Keizersdijk 28
3291 CE Strijen
The Netherlands

Google maps

BTW:

NL 850962535B01

Kamer van Koophandel:

53652037