Onze aanpak

Onze aanpak

We zijn toeleverancier van fruit in een steeds veranderend speelveld. Marktverschuivingen naar online verkoop, nieuwe toetreders in de retailmarkt, klimaatverandering die zorgt voor nieuwe uitdagingen qua beschikbaarheid, toenemende transparantie die de prijs onder druk zet en een groeiende vraag vanuit Azië. De uitdaging wordt iedere dag groter.

Fruit als Gemaksproduct

Fruit wordt meer en meer gezien als een gemaksproduct.
We zien dat de klant meer vraagt naar nieuwe rassen en soorten en meer verwacht dan alleen het product tegen de juiste prijs. Het hele plaatje moet kloppen, het product, de variëteit, de verpakking, de timing en de smaak.

Expertise en jarenlange ervaring

Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring is onze workflow maximaal afgestemd op beschikbaarheid en continuïteit van het best beschikbare fruit. Door nauwe samenwerking met onze partners lukt het ons om vraag en aanbod het hele jaar door met elkaar te verbinden. Dat is de reden waarom we investeren in het bouwen en onderhouden van langdurige relaties. We hebben een prachtig netwerk om ons heen gebouwd waar we dagelijks uit putten om het beste fruit bij de klant en retailer te kunnen leveren.

Niets is constant en voorspellen is moeilijk

Niets is constant en voorspellen is moeilijk. Druiven, citrus en ananassen zijn natuurproducten en laten zich niet regisseren. Als serviceprovider kennen we de keten door en door en zien we het als een uitdaging om de klant te ontzorgen. We zetten iedere dag die extra stap om het juiste product bij de juiste klant te krijgen.

Hoe we werken

Samen met onze partners bespreken we hoe we het product het beste kunnen vermarkten. Ons team luistert naar de vragen vanuit de markt en bekijkt de mogelijkheden. We bespreken met onze telers en onze partners ons plan van aanpak en richten het daarop in. Na matching gaan we plannen, begeleiden het logistieke proces (incl. maatwerk packaging), bewaken we de voedselveiligheid en garanderen on-time-delivery van ons fruit. Dat doen we snel, adequaat en met een no-nonsense mentaliteit.

Expertise
No-nonsense mentality
Long lasting relationships
Our network
"Teamwork makes the dreamwork"
Samenwerking met Smits Transport en Logistiek

Smits Transport en Logistiek is onze vaste partner voor opslag, overslag en distributie. Inclusief het lossen van zeecontainers, het lossen van gekoelde waren en het verzamelen van orders (order-picking) voor verspreiding door heel Europa. Smits is van oorsprong een familiebedrijf met een ‘Hoeksche Waardse’ mentaliteit waar Direct Source International veel aan te danken heeft.

Kwaliteit en voedselveiligheid

Quality first. Het streven van Direct Source International is om haar klanten kwalitatief hoogwaardige verse producten te leveren. Om dat te garanderen is het besef van kwaliteit leidend in elke fase van het bedrijfsproces. Zo beschikken alle leveranciers over een Global Gap certificaat en is Direct Source International IFS, Flocert en SKAL gecertificeerd. De diverse controlemomenten in het proces van plant tot klant bewaken de kwaliteit van de geleverde producten.

Lees meer

‘If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together’ – African Proverb